Materiaal.

Als je van hout houdt dan bouw je met hout, want hout is een van de oudste en mooiste bouwmaterialen op deze aarde en zeer zeker een materiaal met een rustieke en sfeervolle uitstraling.

Fundering

De fundering is de basis van het te plaatsen gebouw. Deze ringfundering van duurzaam hardhout wordt in de grond verankert met hardhouten palen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid het geheel op een betonnen of gemetselde fundering te plaatsen.

Ramen en deuren

Bij een standaard schuur of berging worden twee meranti hardhouten ramen en één loopdeur geplaatst, bij garages komt daar nog een kanteldeur of houten draaideuren bij. Natuurlijk is geen bouwwerk gelijk en is het aantal ramen en/of deuren naar wens aan te passen.

Wanden

In onze werkplaats worden de wanden prefab gefabriceerd, voor een goede basis maken we gebruik van eersteklas regelwerk, afgewerkt met 19mm Noord-europees vurenhouten planken. Natuurlijk bestaat ook hier de mogelijkheid eigen wensen door te voeren. Veranderingen zoals zwaarder regelwerk of grenen of red-cedar afwerking op de buitenzijde of vele kunststofsoorten.

Dakafwerking

Gewoonlijk leveren wij onze schuren met zwarte asbestvrije golfplaten. Ook hier kan gekozen worden voor een andere oplossing, bijvoorbeeld rode golfplaten of zelfs dakbeschot met shingles of dakpanplaten of dakpannen of eventueel riet.

hokjes-2